Regulamentul serverului Romanian Project Roleplay

In jos

Regulamentul serverului Romanian Project Roleplay

Mesaj  Raffaello la data de Lun Mar 11, 2013 1:32 am


 • Dacă doriţi să jucaţi pe serverul nostru de Hard Roleplay, aveţi obligaţia să respectaţi şi să citiţi cu atenţie regulamentul impus de noi. Dacă nu îl citiţi, nu puteţi lua la cunoştinţă lucrurile esenţiale iar acest lucru atrage, după sine, pedepse, nefiind o scuză în cazul în care sunteţi sancţionaţi.
 • Sancţiunile pentru nerespectarea regulamentului sunt hotărâte, în mare parte, de către administratorii care au responsabilitatea să sancţioneze orice încalcare a regulamentului.
 • Staff-ul Romanian Project îşi rezervă dreptul de a aduce noi modificări ale regulamentului, fară a face un anunţ oficial, verificarea periodică a acestuia fiind obligaţia dumneavoastră


Regulament general
 • Comportamentul jucătorilor trebuie să fie unul calm, liniştit iar conversaţiile între doi sau mai mulţi jucători trebuie să se integreze în limita bunului simţ
 • Conectarea pe serverul sub posesia codurilor ( s0beit, money hack, etc ) este strict interzisă
  Conectarea de pe un cont pe care nu îl posedaţi, este de asemenea interizsă.
 • Romanian Project Community nu îsi asumă răspunderea în cazul în care un cont a fost spart sau banat din motiv că un alt jucător a intrat pe acel cont şi a încălcat regulamentul. Este obligaţia dvs. să păstraţi secrete datele contului.
 • Exploatarea bug-urilor, ce aparţin de server sau nu, este complet interzisa. Însă, depistarea acestora şi postarea lor pe forum, cu scopul de a ajuta la rezolvarea acestora, atrage după sine laude, felicitări din partea staff-ului şi menţinerea desfăşurării corespunzătoare a serverului.
 • Este strict interzisă reclama pe forum cât şi pe server.
  Limbajul vulgar pe chat-urile OOC ( din joc ) sau pe forum este interzista şi va fi sancţionată dupa caz.
 • Este interzisă desfăşurarea acţiunilor criminale in locurile populate ale serverului.
 • Limba în care se desfăsoare acţiunea şi cea cu care este permis să comunicaţi pe chaturile OOC este limba română


Regulament Server

1) Roleplay
Roleplay-ul este reprezentat prin simularea acţiunilor din viaţa reala, transpuse prin intermediul caracterului din joc, prin care vă exprimati ideile, sentinemele, gândurile în mod direct prin intermediul unor comenzi specifice sau a chat-ului, ţinând seamă de logică şi de regulament. Cel mai important lucru in acest domeniu este creativitatea, să creaţi şi să gandiţi cat mai roleplay, purtandu-va natural.
2)Comenzile Roleplay

Acestea sunt comenzile cu ajutorul cărora acţiunile roleplay se desfăşoara

Comanda "/me" este folosită cu scopul realizării unor acţiuni, prezente, dar pe care scriptul nu le poate afişa, în schimb caracterul le face
Izzat_Zubaydi întinde mâna dreaptă frunte, după care se masează cu aceasta
În exemplul de mai sus, comanda folosită a fost "/me întinde mâna dreaptă frunte, după care se masează cu aceasta ", scriptul înlocuind termenul "/me" cu numele caracterului ce desfăşoară activitatea

Comanda "/do" este folosită pentru a aduce completari acţiunilor ce au fost realizate cu alte comenzi roleplay, pentru a arăta celorlalti participanţi la acţiunea roleplay ce se petrece în prezent sau dacă acţiunea s-a executat cu succes. Un scop important îl are în evitarea powergaming-ului şi de a detaila "jocul" roleplay.
Să ne imaginăm că un jucător doreşte să îi aplice o palmă unui alt jucător. Acesta este obligat să folosească comanda explicată mai sus pentru a îi da posibilitatea să raspundă la roleplay.
"/do reuşesc?" -> Cel căruia i se aplică palma trebuie să raspundă pozitiv sau negativ, în ultimul caz trebuie să specifice şi motivul pentru care nu a reuşit acţiunea ( /do nu, pentru că am observat ce faci şi m-am ferit ).

Comanda "/try" are ca scop utilizarea atunci când faceţi o acţiune pe care nu ştiţi dacă personajul o poate realiza sau nu. Această comanda are o şansă de succes variabilă.
Izzat Zubaydi încearcă să pornească motorul maşinii şi reuşeşte.
În exemplul de mai sus, comanda folosită a fost "/try incearcă să porneasca motorul maşinii" Acel "/try" este automat înlocuit de către script cu numele personajului ce desfăşoară acţiunea.

3) Metagaming
Metagaming-ul reprezintă folosirea cunoştiinţelor OOC în IC în scopul influenţarii situaţiei IC pentru a obţine avantaje în acţiunea roleplay

Să ne imaginăm că un cetăţean ce ştie IC că un gang deţine substanţe ilegale şi arme mărturiseşte OOC unui poliţist acest lucru. Poliţistul, neţinând seamă de regulament, anuntă toate unităţile, cerând sprijin pentru a face se duce la acel gang, celelalte unităţi neavând cunoştinţe IC despre armele sau drogurile gang-ului.
O altă situaţie Metagaming este atunci când doi jucători, total necunoscuţi între ei, se salută pe strada, spunându-şi pe nume. De exemplu, un individ coboară pe o alee, îl întalneşte pe Mircea, persoană pe care nu a văzut-o în viaţa lui sau de care a auzit şi ii spune: Salut, Mircea, ce mai faci? doar pentru că vede numele acestuia deasupra caracterului, lucru OOC.

Pedepse:

 • Prima abatare: Jail jumătate de oră
 • A doua abatere: Warn jail o oră
 • A treia abatare: Ban o zi
 • A patra abatere: Ban şapte zile


4) Powergaming

Un civil se duce la o gaşca locală, începe să se ia la înjuraturi cu membrii acesteia, loveşte maşinile acestora, de nervi, până când mai mulţi membrii ai găştii se duc la el ca şa îl ia la bătaie. Acesta, în cazul nostru, persoană furioasă, scoate pistolul la gangsteri şi începe să îi împuşte

Un alt powergaming sunt acţiunilele supraomeneşti

"/me apucă tare de lună, dupa care i-o dă în dar lui X"
"/me apucă tare de copac, după care îl aruncă în maşina de poliţie, făcând-o să bubuie"

Powergaming-ul mai este considerat atunci când nu îi daţi posibilitatea celui cu care faceţi roleplay sa răspunda la acţiune.

"/me fuge catre George, plantează bomba pe acesta, după care fuge câteva sute de metrii şi apasă pe un buton care amorsează bomba, distrugându-l pe George"

Acţiunile imposibile: "/me scoate bazooka din ciorap"

_________________
Vizitator , nu uita sa impartasesti forumul http://romanian-project.forumer.ro cu toti prietenii tai, iar in acelasi timp, sa ii urezi bun venit noului membru al comunitatii, thedark213
avatar
Raffaello
Fondator
Fondator

Mesaje : 153
Data de inscriere : 20/02/2013
Localizare : Hall Of Fame

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum